Italiaan Di Renzo ritwinnaar Vuelta

SALAMANCA, 19 SEPT. De Italiaanse wielrenner Di Renzo heeft gisteren de elfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 27-jarige neo-prof dankte de dagzege aan een ontsnapping van 160 kilometer. In Salamanca versloeg Di Renzo zijn Spaanse medevluchter Camacho in de sprint. Het organiserende land wacht nog steeds op de eerste Spaanse overwinning.

Voor Di Renzo betekende de dagprijs in Salamanca zijn tweede profzege. Eerder dit seizoen won hij een etappe in de Ronde van Sardinië. Gisteren kreeg hij loon naar werken. De coureur van de kleine Italiaanse Cantina-formatie was vorige week ook al een paar keer betrokken bij een vluchtpoging. In de universiteitsstad bleef hij met Camacho uit de greep van de grote groep, die halverwege de koers ongeveer twaalf minuten achterstand had. De Spanjaard Edo won de sprint van het peloton, dat bijna vijf minuten later aan de finish arriveerde. De Zwitser Zülle bleef leider in het algemeen klassement.

De Italiaanse topcoureur Francesco Casagrande is gisteren afgestapt in de Vuelta. Hij wil zich voorbereiden op het wereldkampioenschap, dat over drie weken in Lugano wordt georganiseerd. Casagrande behoort tot de favorieten voor de wegwedstrijd in Zwitserland.

De twaalfde etappe voert de coureurs vandaag voor het eerst door het Spaanse hooggebergte. Zondag 29 september is de slotdag van de Vuelta. (ANP)