DHV uit rode cijfers na saneringen in buitenland

Het ingenieursbureau DHV uit Amersfoort heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat van 7,7 miljoen gulden en een nettowinst van 1,6 miljoen gulden behaald. Het verlies van 1995 is omgeslagen in winst na saneringen bij de DHV-vestigingen in Spanje, Engeland en Duitsland.

De omzet was in de periode januari-juni met 198 miljoen gulden net zo groot als in de eerste zes maanden van 1995. De binnengekomen opdrachten stegen echter met 17 procent tot 239 miljoen gulden.

DHV heeft zijn activiteiten in Spanje op het gebied van water en milieu op 1 juli van dit jaar beëindigd. Op dezelfde datum is het aantal werknemers in Engeland met 60 verminderd en heeft DHV in Duitsland een aantal regionale kantoren gesloten. Het totale personeelsbestand is overigens stabiel gebleven op 2.300, omdat de afname in Spanje en Engeland is gecompenseerd door een groei in Nederland, Portugal, Centraal-Europa en Zuidoost-Azië.

DHV constateert dat de markt voor transport en infrastructuur momenteel een sterke groei vertoont. Het bureau hoopt in dat verband de vruchten te plukken van een strategische alliantie met Holland Railconsult met betrekking tot de hoge-snelheidslijn.