Daewoo zou Lotus willen kopen

Het Zuidkoreaanse autoconcern Daewoo wordt eigenaar van de fameuze Britse sportwagenfabrikant Lotus. Onderhandelingen met de huidige eigenaar, de Italiaanse auto-importeur Romano Artioli, worden waarschijnlijk begin volgende week afgerond. Dat meldt de Britse krant Daily Telegraph.

Volgens de krant betaalt Daewoo ongeveer 50 miljoen pond (130 miljoen gulden). Artioli zou tot verkoop zijn gedwongen omdat hij geen financiële steun meer krijgt van zijn banken. De Italiaan kocht Lotus in 1993 van het Amerikaanse concern General Motors. Hij was ook eigenaar van de Italiaanse producent van exclusieve auto's Bugatti, die vorig jaar failliet ging.

Lotus werd in 1955 opgericht door de Britse race-legende Colin Chapman. Het bedrijf heeft al jaren financiële problemen. De interesse van Daewoo lijkt vooral gericht op verhoging van het prestige van de Zuidkoreanen in de autobranche.