Werkdruk van directeuren

Infographic: Gemiddeld aatal uren per week Duitse directeuren zijn erg ijverig: gemiddeld hebben ze een werkweek van 65 uur, een kwart zelfs van 70 uur of meer. In vergelijking met Britse en Deense collega's zijn Nederlandse directeuren - met een gemiddelde werkweek van 59 uur - net iets drukker.

Spaanse directeuren doen het liever wat rustiger aan: 85 procent werkt minder dan 60 uur in de week. Dit blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Berenschot naar de levensstijl van Europese directeuren. Wat houdt directeuren de hele dag bezig?

De meeste tijd gaat op aan het 'managen' van medewerkers, reizen, post doornemen, telefoneren en meewerken in de verkoop. Hierdoor schiet de lange termijnplanning er dikwijls bij in.

De helft van de directeuren zegt elk weekend werk mee naar huis te nemen. Het huishouden wordt meestal aan de partner gedelegeerd. Ondanks alle drukte geven de harde werkers aan dat ze geenszins van plan zijn te minderen. Om toch stoom te kunnen afblazen gaan ze vaak met vakantie. Circa veertig procent geeft aan drie of meer keer per jaar uit te puffen. Tachtig procent van de directeuren geeft aan tevreden te zijn: het harde werken staat geluk niet in de weg.

    • Carina de Walle