Voetbalcoaches willen af van golden goal

KOPENHAGEN, 17 SEPT. De overgrote meerderheid van de Europese bondscoaches is tegen de golden goal-regel (wie het eerst scoort in de verleninging, wint). Dat bleek op de eerste dag van de driedaagse bijeenkomst van coaches in Kopenhagen, georganiseerd door de Europese Voetbal Unie (UEFA).

De enige voorstander van het systeem was de Tsjech Dusan Uhrin, trainer van het enige team dat tijdens de Europese titelstrijd in Engeland verloor door een golden goal. In de finale won Duitsland door een golden goal van Bierhoff met 2-1 van Tsjechië. Ook de Duitse coach Berti Vogts was tegenstander van een verlenging volgens deze formule. Vooralsnog ging de UEFA niet zover een aanbeveling te doen voor de eindronde om de wereldtitel van 1998 in Frankrijk weer een volledige verlenging van een half uur te spelen.