Tegenslag in Duitsland voor Kondor Wessels

Aannemer Kondor Wessels ondervindt flinke tegenwind in Duitsland. In het op 30 juni afgesloten hoekjaar bereikte de bouwer een omzetgroei van 12,7 procent tot 1,1 miljard.

Op de Duitse markt daalde de omzet echter van 375 miljoen naar 335 miljoen. De groei kwam dus geheel voor rekening van de Nederlandse markt. In ons land ontwikkelen de activiteiten zich voorspoedig. De negatieve effecten van de strenge winter konden voor een belangrijk deel worden opgevangen.

Kondor Wessels zag in 1995/96 de netto winst toenemen met 15,4 procent van 29,2 miljoen naar 33,7 miljoen. Per aandeel ging de winst van 5,23 naar 6,01. Het dividend gaat van 1,85 naar 2,10. Het concern geeft nog geen verwachtingen voor het nu lopende jaar. Dat komt eind oktober, bij de presentatie van het jaarverslag.