'Reorganisatie top Daimler'

FRANKFURT, 17 SEPT. Voorzitter Jürgen Schrempp van Daimler-Benz heeft voorstellen gedaan voor een radicale verandering in de managementstructuur van Europa's grootste industriële groep. Dit heeft het blad Der Spiegel gisteren gemeld.

Volgens het blad heeft Schrempp twee scherp contrasterende voorstellen op tafel gelegd tijdens een vergadering met het bestuur op 12 september. Het is niet duidelijk welk voorstel Schrempps voorkeur heeft. Schrempp heeft gesuggereerd Daimler om te zetten in een houdstermaatschappij, waarbij alle managementbesluiten door de drie divisies (auto's, luchtvaart, financieringen) afzonderlijk worden genomen. Het andere voorstel behelst juist de ontbinding van het bestuur van elke eenheid en concentratie van alle besluiten op het groepshoofdkwartier. (AP)