Crisis bij AC Milan na twee nederlagen

ROTTERDAM, 17 SEPT. Voorzitter Silvio Berlusconi van AC Milan zal deze week zijn helikopter weer eens aan de grond zetten bij het trainingscentrum Milanello voor overleg met trainer Oscar Tabarez. De voorzitter is ontevreden over de prestaties van de Italiaanse kampioen.

De Uruguayaanse oefenmeester moet zich verantwoorden voor de nederlagen in de Champions League tegen Porto (2-3), vorige week woensdag, en in de competitie bij Sampdoria (2-1), afgelopen zondag. Berlusconi wil ook de spelers toespreken. “Dit is een catastrofaal begin van de competitie. Dat zijn we niet gewend”, zei Berlusconi gisteren.

“Door de prachtige resultaten van de afgelopen jaren zijn spelers en trainer misschien iets te gemakkelijk aan het seizoen begonnen, terwijl de concurrentie zich behoorlijk heeft versterkt”, zei Berlusconi. Hij ging voorbij aan de aankopen (Reiziger, Davids, Dugarry) van zijn eigen ploeg.

Tabarez volgde deze zomer Fabio Capello op als trainer van AC Milan. Hij vindt het rumoer rond zijn ploeg niet terecht. “Ik ben bezig het systeem wat aan te passen. Dat is een proces, waarmee de spelersgroep blijkbaar nog niet helemaal klaar is. We moeten gewoon verder gaan met hard werken.”

In de Italiaanse pers moest vooral de verdediging van Milan - zonder Reiziger - het ontgelden. “Wat ooit de sterkste verdediging ter wereld was, is nu een stelletje ongeregeld”, schreef de krant La Stampa. “Er is een crisis, dat is duidelijk.”

Een aantal spelers deed gisteren nauwelijks moeite de crisissfeer te ontkennen. De geblesseerde veteraan Franco Baresi: “Er is iets fout in de organisatie binnen het team.” De meeste vingers wijzen naar Roberto Baggio, in de ogen van Tabarez de leider van het elftal. Boban stelde gisteren dat het vorig seizoen beter ging. Toen speelde de nu gepasseerde Savicevic een centrale rol in het team. “Ik ben blijkbaar de zondebok”, reageerde de 29-jarige Baggio gelaten.

De Braziliaanse voetbalclub Flamengo wil Romario huren van Valencia. Romario zou zelf het initiatief hebben genomen, coach Joel Santana van Flamengo reageerde enthousiast. M. Assef, vice-voorzitter van de club uit Rio de Janeiro, is gisteren naar Spanje gevlogen om de onderhandelingen te openen.

Volgens Assef is Romario “erg ongelukkig” in zijn huidige situatie. Onmin met coach Luis Aragones kostte Romario een basisplaats bij Valencia. Santana hoopt Romario te kunnen herenigen met zijn kameraad Bebeto (ex-Deportivo La Coruna). (EFE, Reuter, AFP)