Bij Coberco staan 136 banen op de tocht

Zuivelcoöperatie Coberco praat met Nestlé over de verkoop van bepaalde merken gecondenseerde melkprodukten aan het Zwitserse bedrijf. Mochten de besprekingen succesvol worden afgerond, dan beëindigt Coberco de activiteiten van de divisie Dairies in Deventer.

Daarbij zullen alle 136 arbeidsplaatsen in de fabriek vervallen, aldus het zuivelconcern.

Coberco Dairies in Deventer heeft goede marktposities in vooral het Midden-Oosten en in Duitsland. Toch is volgens Coberco het totale aandeel op de wereldmarkt te klein om succesvol te kunnen blijven werken. “Door de veranderingen op de internationale zuivelmarkt staan de exportopbrengsten steeds meer onder druk en is het voor Coberco met haar marktposities onmogelijk om vanuit Nederland concurrerend te blijven exporteren”, zo schrijft de onderneming.