Bedrijfsresultaat Michelin flink hoger

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft in de eerste helft van dit jaar een stuk beter gedraaid dan in de eerste helft van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met ruim 31 procent tot 3,62 miljard frank (1,18 miljard gulden).

Vorig jaar in dezelfde periode was er sprake van een stijging van 26 procent. Michelin gaat ervan uit de vooruitgang die sinds 1994 is geboekt, ook over heel 1996 te kunnen volhouden. De groei op de bandenmarkt blijft dit jaar bevredigend en de aanhoudende kostenbesparing blijft voordelen opleveren, aldus het concern.

In tegenstelling tot het bedrijfsresultaat ging de netto winst achteruit, ondanks de besparing op de kosten. Netto hield Michelin 1,27 miljard frank (417 miljoen gulden) over, wat 11,7 procent minder was dan in de eerste zes maanden van 1995. Deze daling houdt voornamelijk verband met de herstructurering van de Spaanse divisie in de komende jaren.