Voetballer Tony Adams biecht drankprobleem op

LONDEN, 16 SEPT. Tony Adams, voormalige international en oud-aanvoerder van het Engelse team, heeft zijn ploeggenoten dit weekeinde opgebiecht dat hij alcoholist is. De 29-jarige verdediger speelt bij Arsenal waar ook Dennis Bergkamp en Glenn Helder onder contract staan. Adams reageerde opgelucht na zijn biecht. “Ik heb dit probleem al heel lang, ga ook al een tijdje naar de Anonieme Alcoholisten.

Nu hoef ik nergens meer over te liegen. Ik ben op weg naar herstel'', zei Adams.

Adams, die 45 keer in het Engelse elftal speelde, is dit seizoen nog niet in actie geweest wegens een knieblessure. Dat hij drinkt was overigens geen geheim. In 1990 zat hij al eens vier maanden in de gevangenis wegens rijden onder invloed. In 1993 moest hij een grote hoofdwond laten hechten na een val van de trap in een nachtclub.

Datzelfde jaar ging hij in gezelschap van een collega met de brandblusser over de bezoekers van een pizzarestaurant heen. Dit jaar ondernam Adams na afloop van de Cup Final een kroegentocht die zestien uur duurde en eindigde op een obscuur podium met een stripteasedanseres.

De affaire Adams is het zoveelste slechte nieuws op rij voor de Londense club. Graham, de succesvolste trainer in het 110-jarig bestaan, heeft er net een jaar schorsing opzitten omdat hij zichzelf heeft verrijkt aan transfers. Spits Merson was verslaafd aan drank en gokken. Middenvelder Hillier werd betrapt bij het stelen van bagage op vliegveld Gatwick. Parlour kreeg een boete na een vechtpartij met een taxichauffeur in Hongkong. Campbell en Nicholas werden ook al eens met een stuk in de kraag achter het stuur vandaan gehaald. (Reuter)