Vastgoedfondsen PGGM, Aegon samen

PGGM, het pensioenfonds voor de zorgsector, en verzekeraar Aegon hebben definitief besloten hun Nederlandse vastgoedbelangen met een waarde van vijf miljard gulden samen te voegen. Het nieuwe fonds wordt gehuisvest in Amsterdam. Op korte termijn zal een locatie en de samenstelling van de directie worden bekendgemaakt.

PGGM en Aegon nemen ieder voor de helft in de nieuwe organisatie deel. De partners willen door de fusie schaalvoordelen behalen, een betere risicospreiding verkrijgen en de efficiëntie verhogen. De gezamenlijke portefeuille bestaat voor 27 procent uit woningen, 28 procent uit winkels en 45 procent uit kantoren. Naast de vijf miljard aan bestaande vastgoedbelangen is er nog voor ongeveer 750 miljoen gulden aan onroerend goed in ontwikkeling.

De twee partners maakten in april bekend een studie te gaan verrichten naar de mogelijkheden van samenwerking van Aegon Vastgoed (onderdeel van Aegon Nederland) en Mandes Fund Management (PGGM).