Tweede nederlaag voor AC Milan in vijf dagen

ROTTERDAM, 16 SEPT. Vier dagen na de nederlaag tegen FC Porto in de eerste ronde van de Champions League heeft AC Milan opnieuw verloren. De landskampioen ging gisteren op de tweede speeldag van de Italiaanse competitie met 2-1 onderuit bij Sampdoria en moest daardoor de eerste plaats afstaan aan Internazionale, AS Roma en Bologna. Van de drie heeft Roma het beste doelsaldo.

AC Milan, met Davids de gehele wedstrijd in actie en Reiziger geblesseerd aan de kant, nam de leiding door de Liberiaan Weah. Veron en aanvoerder Mancini, de laatste in de 77ste minuut, bezorgden Sampdoria de eerste punten van het seizoen. Internazionale, met zes buitenlanders in de basis, behaalde de tweede opeenvolgende overwinning. In het San Siro-stadion won de ploeg van coach Hodgson met 1-0 van nieuwkomer Perugia, de club van Michel Kreek.

Ook AS Roma (2-0 bij Vicenza) en nieuwkomer Bologna (2-0 bij Verona) leden nog geen puntverlies. Voor Roma scoorden Fonseca en Balbo, Kolivanov en Nervo waren trefzeker voor Bologna. Na de puntendeling tegen Piacenza (0-0) behaalde Europa-Cuphouder Juventus de eerste zege. De ploeg uit Turijn won met 2-1 van Cagliari.