Südrohrbau naar Koop Tjuchem

Beheer Koop Tjuchem heeft het Duitse pijpleidingenconcern Südrohrbau GmbH overgenomen. Koop Tjuchem, een bouw-, pijpleiding-, en aannemingsconcern met de hoofdvestiging in Groningen, verdubbelt hiermee zijn omzet van 715 miljoen gulden naar 1,4 miljard gulden.

De principe-overeenkomst is afgelopen vrijdag getekend. Het definitieve contract zal op 1 oktober worden gesloten. Directeur H. Koop licht vandaag het personeel in Duitsland in. Südrohrbau is met name actief in Oost-Europa.

Het pijpleidingbedrijf heeft het hoofdkantoor in het Zuidduitse Ingolstadt en vestigingen in Rusland, Tsjechië, Hongarije, Saoedi-Arabië en Portugal. Südrohrbau houdt zich bezig met de boven- en ondergrondse pijpleidingenbouw voor gas, water en olie. Verder is het sterk georiënteerd in de 'E&I-sector' (electrical en instrumentation).

Beheer Koop Tjuchem is de laatste jaren snel gegroeid. Door overnames nam de omzet van 511 miljoen gulden in 1993 toe naar 715 miljoen gulden in 1995. Bij Südrohrbau werken 1500 mensen. Koop Tjuchem telt ruim zeventig bedrijven.

Directeur Koop voorziet de groei van zijn bedrijf vooral in Azië en Oost-Europa.