Muster in Bogota naar zevende titel dit seizoen

ROTTERDAM, 16 SEPT. Thomas Muster heeft gisteren een tennistoernooi in Bogota in Colombia gewonnen. Het was zijn zevende toernooizege in dit seizoen. Hij versloeg in de finale Nicolas Lapentti uit Ecuador met 6-7 (8-6), 6-2 en 6-3. De 28-jarige Oostenrijker Muster heeft 40 van zijn 42 zeges behaald op gravel.

In Europa waren de Spaanse tennissers dit weekeinde succesvol. Alberto Berasategui zegevierde in Boekarest. Hij versloeg in de finale bij een Spaans onderonsje Carlos Moya met 6-1 en 7-6. In Bournemouth klopte Alberto Costa in de eindstrijd de Duitser Kevin Goellner met 6-7 6-2 en 6-2.

Tegen Berasategui had Moya nog zicht op een derde set. Bij een 4-2 voorsprong in de tweede set verzuimde hij door te drukken. Berasategui kwam goed terug en trok de tiebreak naar zich toe (7-5). In Bournemouth wist de als eerste geplaatste Costa, ondanks verlies van de eerste set, de Duitser daarna vrij eenvoudig te kloppen.

Sjeng Schalken slaagde er niet in de halve finale te bereiken van het tennistoernooi in Bogota. Hij verloor in de kwartfinale in twee sets van de Colombiaan Mauricio Hadad: 6-2 en 7-6.

Dennis van Scheppingen verloor in de halve finales van het challengertoernooi in het Italiaanse Olbia van de Italiaan Omar Camporese: 7-5 en 6-4. (ANP, Reuter)