Kaartjes Nederlands elftal goedkoper

WAALWIJK, 16 SEPT. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft besloten de prijs van de goedkoopste toegangsbewijzen voor interlands van het Nederlands Elftal drastisch te verlagen. Er komt ook weer een 'kinderkaartje'.

Dat zei Jos Staatsen, voorzitter van de sectie betaald voetbal, gisteravond bij de opening van het nieuwe stadion van RKC in Waalwijk. De nieuwe prijzen zullen al gelden voor de komende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales op 9 november.

Staatsen reageerde op de kritiek van publiek en media na de vriendschappelijke interland van Nederland tegen Brazilië in de Amsterdam Arena. Het goedkoopste kaartje kostte 55 gulden. De Arena was met 25.000 toeschouwers slechts voor de helft gevuld. “Dit zal in de toekomst niet meer gebeuren”, zei Staatsen. “We onderscheiden in de toekomst drie soorten interlands: A, B, en C. Aflopend kosten de goedkoopste entreebiljetten dan 35, 30 en 25 gulden. Voor jeugd tot en met 14 jaar is de prijs altijd een tientje.”

Staatsen uitte in Waalwijk behoorlijk wat verkapte kritiek op de Amsterdam Arena, waar niet met normaal geld betaald kan worden. “Bij interlands moet dat toch echt kunnen.” Volgens Staatsen mag ook het parkeren niet meer kosten dan een tientje. Onder de arena is de prijs 25 gulden. “We hadden gerekend op een vol stadion, maar gaven onvoldoende aandacht aan de prijsstelling. Voetbal is een volkssport”, meende Staatsen, “voetbal moet dat ook blijven, vandaar de populaire prijsstelling.”

Staatsen erkende tenslotte de kinderziektes bij de ingebruikneming van de Club Card. “We hebben zorgen en ergernissen. Het zijn kinderziektes bij de invoering van iets nieuws. Er is wat achterstand opgelopen, maar er zijn al 100.000 kaarten meer uitgegeven dan aan het eind van de vorige competitie: 350.000 tegen 250.000.” (ANP)