Grote Prijs is voor rockgroep Green Lizard

AMSTERDAM, 16 SEPT. De Brabantse rockgroep Green Lizard is zaterdag winnaar geworden van de Grote Prijs van Nederland. De jaarlijkse talentenjacht kende een nieuwe opzet, met regionale voorronden als de Kleine Prijs van Sneek en de Wraak van Brabant.

Na finale-optredens in de Amsterdamse Melkweg en Paradiso werden tevens prijzen uitgereikt aan de beste songschrijver (Wiger Vitringa met I don't know how to live without you), songtekst (Rik Vrijman met Rikky doesn't worry), house-act (de groep Theremin), house-producer (Tom Holkenborg), dance-act (de groep Gutt) en dance-producer (het collectief The Synergy). Transpunk uit Limburg werd uitgeroepen tot meest vernieuwende band en de publieksprijs ging naar de enthousiaste driemansgroep Ominous Tribe, die een vol Paradiso terug voerde naar de gloriedagen van de Jimi Hendrix Experience.