Een spectaculaire aanwinst van SBS

Henk van der Meyden vroeg mij of hij voor één keer deze rubriek van mij mocht overnemen, want hij was er niet helemaal gerust op dat mijn bespreking van zijn nieuwe programma, TV Privé bij SBS, positief zou uitvallen. Wie ben ik dat ik hem dit zou weigeren? Per slot van rekening waren we bijna collega's binnen één concern geweest. Hier komt Henk.

“Gisteren alweer de TWEEDE aflevering van mijn SPECTACULAIRE talkshow. Wat was ik BLIJ met het verzoek van Fons van Westerloo om bij SBS de rode draad te mogen kunnen oppakken van mijn oude tv-carrière, en ik ben er nog steeds heel erg BLIJ om. Fons wilde NIEUWE paden inslaan bij zijn onvolprezen SBS, en het is dan natuurlijk uiteraard logisch dat je bij MIJ terechtkomt, want ik heb het experiment nooit bespuwd.

Tegelijk ben ik iemand die HET GOEDE van de traditie altijd in ere zal houden. Als u goed naar mijn nieuwe SPECTACULAIRE talkshow kijkt, dan is het op het eerste gezicht net of er de afgelopen vijftien jaar niets veranderd is. Ik gedraag me nog even HOUTERIG als vroeger, ik heb nog steeds die ZWETERIGE verkramptheid van iemand die geen enkel talent heeft voor tv-presentatie, en ik lach nog altijd dat nooit gemeende, een beetje VIEZE lachje waarmee ik de harten van mijn GELIEFDE artiesten verover.

Maar als u echter op het tweede gezicht kijkt, dan ziet u een volledig VERNIEUWDE Henk die als een ware GLAMOUR BOY over het scherm dartelt en de crème du crème, zeg maar rustig het neusje van de zalm, van de Nederlandse showbiz onder de kin kietelt. Heeft u gisteren nog gekeken? Wat zegt u? Wàs u al ziek? Nou ja, dat is dan JAMMER voor u, want het was weer een uiterst SPECTACULAIRE talkshow.

Ik was heel erg BLIJ dat ik het SCHOKKENDSTE interview mocht maken dat ooit met onze GROTE René Froger is gemaakt. Het was natuurlijk uiteraard een beetje SNEU voor SBS dat dit interview reeds afgelopen zaterdag al over een hele pagina door mij was uitgesmeerd in mijn eigen krant. Maar Fons moet begrijpen dat hij niet voor een dubbeltje op de eerste rij kan zitten. First business first! (Mijn NIEUWE lijfspreuk!).

U zult zich afvragen: had die Froger nou zoveel BIJZONDERS te vertellen? Ik kan u meteen geruststellen: nee natuurlijk. Maar laat ik daar evenwel echter meteen aan toevoegen: daar gaat het ook niet om. Het zit zo. Die jongen heeft een nieuwe cd uitgebracht, en ik heb een nieuw programma, nou, dan help je elkaar toch een beetje? Ik zeg niet voor niets in de inleiding van mijn programma: “TV Privé, het programma dat van mensen sterren maakt.”

Het gaat erom: HOE maak je zo'n interview. Je zegt bijvoorbeeld: René heeft een groot GEHEIM. Dan denkt de kijker: zou hij een enge ziekte hebben, of krijgt hij een kindje van Gerard Joling? Maar nu komt het leuke: René blijkt helemaal geen groot GEHEIM te hebben! Hij is een beetje down geweest omdat zijn bandleden op de gang met elkaar stonden te konkelefoezen. Dat was eigenlijk ALLES!

Moet u luisteren: als ik zég dat ik een SCHOKKEND interview maak, wil dat nog niet zeggen dat het ook een SCHOKKEND interview is. We praten hier over showbusiness, ja? First showbusiness first! (Mijn allernieuwste lijfspreuk!) Waarom dacht u anders dat ik het liefst sterren interview waarin ik als impresario een ZAKELIJK belang heb? Voor niets gaat alleen de zon op, en als ik GOD was zou ik ook daar geld voor vragen.

Eerlijk gezegd vond ik mijn afsluitende interview met Willeke Alberti, de koningin van het Nederlandse lied, nóg beter. Jeetje, wat zag ze er weer STRALEND uit. Ik zag meteen aan haar ogen dat ze erg GELUKKIG was, en daar was ik natuurlijk heel BLIJ om, en dat zei ik ook. Omdat ik heel zeker wilde zijn dat ze inderdaad zo gelukkig is, vroeg ik wel tot drie keer toe - met mijn Henk-lachje - hoe het was om ZONDER MAN te leven. Nou, ze vond het heerlijk! Als je zoveel mannen hebt gehad als Willeke - zij heeft er heel wat meer gehad dan ik vrouwen - wil je wel eens even rust in de tent.

Toch zie ik alweer een mooie krantenkop voor me: “Vereenzaamt Willeke zonder Sören?” En daaronder een SCHOKKEND relaas over HET GEHEIM van Laren. En twee dagen LATER krijgt SBS dan van mij DE PRIMEUR.”

    • Frits Abrahams