Dirkzwager actief in Russische havens

Het scheepsinformatiebedrijf Dirkzwager uit Maassluis gaat zich ontplooien in de havens van de Russische Federatie. In eerste instantie gaat het om de haven van St. Petersburg, maar na verloop van tijd zullen de activiteiten van Dirkzwager zich uitbreiden naar havens als Moermansk, Archangelsk en Wladiwostok. Hiervoor gaat Dirkzwager een joint-venture aan met een adviesbureau van het Russische loodswezen.

Dirkzwager voorziet in de haven van Rotterdam tal van geïnteresseerden van informatie over de aankomst en het vertrek van zeeschepen. Dirkzwager levert zijn gegevens aan bedrijven die belang hebben bij kennis over de scheepsbewegingen, maar ook aan instanties als het Gemeentelijk Havenbedrijf en het loodswezen. In St. Petersburg zal Dirkzwager hetzelfde gaan doen.