De Graafschap - PSV: 2-1

PSV verloor gisteren zijn eerste wedstrijd van deze competitie. Met 2-1 werd in Doetinchem verloren van De Graafschap. De Eindhovense ploeg moest aantreden zonder de spitsen Eijkelkamp en Nilis, die beiden vorige week donderdag geblesseerd raakten in het Europa Cup-duel tegen Butoemi in Georgië.

De aanval werd nu gevormd door de Braziliaan Marcelo en Zenden. PSV was nauwelijks opgewassen tegen het geestdriftige spel van De Graafschap. In de verdediging moesten Stam en Valckx al hun kwaliteiten aanspreken om de gevaarlijke spitsen Viscaal en Ibrahim in te tomen. De beste kansen waren vanaf het begin voor De Graafschap. Godee schoot uit een vrije trap zelfs op de paal.

Pas in de tweede helft scoorde de thuisclub dankzij Ibrahim, die zijn fysieke kracht en slimheid aanwendde om de PSV-verdediging bij een scrimmage voor het doel te verrassen. Het tweede doelpunt was zeer fraai. Lucassen zette voor, waarna Viscaal de bal sierlijk langs doelman Waterreus in het doel kopte. In een slotoffensief kreeg PSV veel kansen. Doelman Olyslager verhinderde op miraculeuze wijze een doelpunt. Hij was kansloos bij een inzet van Marcelo, die uit een voorzet van Vampeta raak kopte.

    • Guus van Holland