'Alleen clubs in VS boven EBBC'

Als tiener speelde ik voor een vereniging in Limburg, maar tijdens basketbalkampen kwam ik in contact met mensen van clubs van naam. Allemaal zagen ze wel wat in me. Ik koos voor EBBC Den Bosch, dat was niet te ver van huis en school. Ik was toen achttien.

Vreemd was het wel, als 'broekie' opeens in een topteam met topspelers als Cees Akerboom. Een jaar eerder had ik nog een handtekening aan hem gevraagd. Ik kwam ook vrijwel meteen in het nationale team.

Sindsdien speel ik voor Den Bosch, met uitzondering van twee jaar dat ik voor een universiteit in Amerika uitkwam. Ik kreeg toen ook uitnodigingen om aan trainingskampen van de Chicago Bulls en de Indiana Pacers deel te nemen. Uiteindelijk is het daar nooit van gekomen wegens blessures. Dat was destijds een enorme teleurstelling, spelen voor dergelijke teams is voor iedere basketballer een droom.

Na die twee jaar in de VS ging ik terug naar Nederland. Er waren - net als in latere jaren - aanbiedingen van verschillende clubs, maar ik koos uiteindelijk weer voor EBBC. Waarom voor een paar duizend gulden meer naar een andere club verkassen, als je weet dat je het bij EBBC het meest naar je zin zult hebben? Den Bosch is een heerlijke stad, een groot dorp met een gemoedelijke sfeer. Dat spreekt me aan. EBBC is net zo. Een provincieclub die nationaal de toon is gaan zetten, die ook naam heeft gemaakt in Europa. Met de mooiste accommodatie van Nederland en enthousiaste supporters.

Dit is denk ik m'n laatste seizoen als speler. Daarna zal ik wel trainer worden. Van welke club? Haha, van welke club denk je?

    • Paul de Lange