Volkswagen daagt EC voor rechter

WOLFSBURG, 14 SEPT. De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft ook besloten de Europese Commissie voor het Hof van Justitie in Luxemburg te dagen. VW meent dat de commissie alle Duitse subsidies voor twee fabrieken in Sachsen had moeten goedkeuren. Eerder deze week liet de regering in Bonn weten naar het Luxemburgse hof te gaan omdat de Europese Commissie had besloten dat 91 miljoen mark teveel was betaald en dat dat geld moest worden teruggegeven.

De stap van de regering vormt volgens de Duitse minister Günter Rexrodt van Economische Zaken geen beletsel om met de commissie tot een vergelijk te komen over subsidieverlening aan het oosten van Duitsland in het algemeen. Ook de Europese Commissie heeft de Duitse regering voor de rechter gedaagd. De commissie wil een uitspraak over wat wel en wat niet als subsisie moet worden aangemerkt. Bovendien meent ze dat Duitsland zich dient te houden aan EU-regels en verantwoordelijk is voor de in haar ogen niet goed te praten subsidies die de deelstaat Sachsen aan VW verstrekte. (DPA/ANP)