Talibaan nemen provincie in

KABUL, 14 SEPT. De Afghaanse regering heeft gisteren gemeld dat de Talibaan, de uiterst conservatieve islamitische strijdmacht, de oostelijk gelegen provincie Laghman heeft ingenomen. Volgens de Talibaan zou ook de aan Laghman grenzende provincie Kunar zijn veroverd, maar dit wordt niet door de regering in Kabul bevestigd. Kunar grenst ook aan Pakistan.

Volgens een woordvoerder van de Talibaan in de Pakistaanse stad Peshawar zou Kunar geheel in handen van de islamitische strijders zijn, maar volgens Afghaanse zegslieden zou het regeringsgezinde bestuur van de provincie onderhandelen over een staakt het vuren. Deze zegslieden gaven aan dat niet uitgesloten moet worden dat de Talibaan delen van de provincie in handen hebben als gevolg van een offensief in oostelijke richting, dat onlangs begon. De Afghaanse regering beschuldigt de Pakistaanse regering de Talibaan met luchtbombardementen te hebben bijgestaan. (Reuter)