Protest fans Manchester U.

MANCHESTER, 14 SEPT. Supporters van Manchester United willen dat de Europese voetbalunie actie onderneemt tegen Juventus. Volgens de Engelsen zijn ze woensdag met geweld behandeld door de politie voor en na de Champions Leaguewedstrijd van hun club in Turijn tegen Juventus. De onafhankelijke supportersbond overweegt naar aanleiding van de beschuldigingen een officiële klacht in te dienen.

Volgens de fans schoot de politie buiten het stadion met traangas op de menigte. In het stadion werd bij de fouillering alles in beslag genomen, zelfs wisselgeld, sleutels en aanstekers. Bovendien schoten de Italiaanse supporters vuurpijlen in het Engelse vak. “De UEFA zou vuurwerk verbieden in het stadion, meen ik”, zei Johnny Flecks, voorzitter van de supportersbond. “Ik ben benieuwd hoe de UEFA op de aantijgingen reageert.”