Politie vindt vier mummies van baby's

AMSTERDAM, 14 SEPT. De Amsterdamse politie heeft maandag stoffelijke resten van vier gemummificeerde baby's aangetroffen in twee woningen in Amsterdam-Zuid.

De resten van drie baby's werden gevonden in het huis van een 45-jarige man E.R. in de Van Ostadestraat. Ze waren verborgen in plastic poppen. Van wie de kinderen zijn en of ze door een misdrijf om het leven zijn gebracht, is nog onbekend. Dit heeft de Amsterdamse politie gisteren bekend gemaakt. Het gerechtelijk laboratorium onderzoekt de lijkjes.

De politie deed een huiszoeking bij E.R. nadat een vrouw hem had beschuldigd van verkrachting. Bij huiszoeking trof de politie drie gemummificeerde baby's aan. Bij een broer werden de resten van de vierde baby gevonden. E.R. is in bewaring gesteld.

De 44-jarige moeder van de vrouw die aangifte deed, was in mei dit jaar dood aangetroffen in haar woning in de Balgzandstraat. Het toxologisch onderzoek wees uit dat een “lichaamsvreemde stof” haar dood had veroorzaakt. Het was de politie bekend dat E.R. met de moeder omging, maar hij werd niet verdacht van moord.

De dochter heeft de politie verteld dat E.R. beweerde Voodoo te praktiseren. Voodoo, letterlijk 'beschermgeest', is een religieuze cultus afkomstig van het Caraïbische eiland Haïti. In zijn huis werd ook een altaar aangetroffen. E.R., die van Surinaamse afkomst is, heeft tegenover de politie verklaard een 'genezer' te zijn. Over de herkomst van de babylijkjes heeft hij tot dusver nog geen verklaring willen afleggen.

De 42-jarige broer van E.R. is ook gearresteerd, maar inmiddels vrijgelaten. Het is de woordvoerder van de Amsterdamse politie niet bekend of gemummificeerde baby's ooit eerder zijn gevonden in Nederland.