Graf breekt met Advantage en haar manager

MANNHEIM, 14 SEPT. Steffi Graf heeft gebroken met het managementsbureau Advantage en haar persoonlijke manager Phil de Picciotto. De breuk is een uitvloeisel van de belastingaffaire waarvoor haar vader momenteel terechtstaat in Mannheim. De Picciotto behartigde namens Advantage de zaken van Graf sinds 1982. De speelster heeft Hans Engert uit Heidelberg in dienst genomen als manager. De Graf BV wordt gevestigd in Brühl, haar woonplaats.

Graf zal voortaan alle zaken zelf regelen. Van de belastingontduiking zegt ze niets te weten. “Ik werd nooit op de hoogte gehouden van zakelijke ontwikkelingen. Mijn moeder ook niet. Wij zijn compleet overvallen door de belastingzaak. Wij hadden nooit enig vermoeden van fraude of verduistering.”

In Mannheim werd de voorlopige hechtenis tegen Peter Graf en zijn belastingconsulent Eckardt opgeheven. De rechter oordeelde dat er niet langer vluchtgevaar bestond. Bovendien vond hij de vrees dat beide verdachten documenten zouden vervalsen of vernietigen niet relevant. Desondanks bleven Graf en Eckardt achter de tralies, omdat de officier van justitie hoger beroep aantekende tegen de uitspraak van de rechter.