Expats (3)

Uit ervaring weet ik dat vrouwen (en mannen) die een internationaal georiënteerde loopbaan willen, naar eigen keuze of 'in het spoor van', er beter aan doen om zelfstandig te investeren in het ontwikkelen van hun vermogen om eigen wensen te realiseren. Expat mannen hebben daar, zoals auteur Marcel Haenen ook vermeldt, beduidend minder moeite mee dan vrouwen.

Employability vraagt om zelfbewustzijn en zelfkennis, bezinning, een onafhankelijke opstelling, discipline, doorzettingsvermogen en langere termijnplanning. De gemiddelde werkgever heeft er geen belang bij juist deze kwaliteiten in de 'partner van' te stimuleren.

Willen expat partners hulp bij het op peil houden van hun employability, dan is het dus niet de werkgever, maar een werkelijk onafhankelijke raadgever met oog en oor voor ieders individuele behoeften de beste keus om uitzending van de werknemer tot een succes te maken.

    • M.C.S.J. Straathof