Uitgaan als je ouders; Kinderconcert en -buffet

Kinderconcert-buffet voor kinderen van 7-12 jaar, zo 22 sept. in het Concertgebouw in Amsterdam. Kaartjes (à ƒ 25) te bestellen bij stichting Kamermuziek Amsterdam, P. Potterstraat 12, 1071 CZ Amsterdam. Inl. 020-5730313 of 5730315.

Wat doen ouders eigenlijk als ze een avondje uit gaan? Ze gaan naar een leuke muziek- of toneelvoorstelling, of lekker uit eten in een restaurant, terwijl jij naar bed wordt gejaagd door de oppas. Uitgaan en lekker eten is blijkbaar niet iets voor kinderen.

Mis. Want volgende week zondag kun je als kind zelf naar een speciale voorstelling in het Concertgebouw in Amsterdam, en daarna eten in het Hilton Hotel. En daarna nog dansen in de balzaal van het Hilton. Ouders mogen niet mee. Je hoeft geen oppas voor ze te regelen, want dit uitje is overdag, van elf tot drie.

Zowel de muziek als het eten zijn bijzonder. In het Concertgebouw wordt de voorstelling Amadeus Duck gegeven: klassieke muziek gemengd met een sprookje. Het gaat over prinses Doortje die altijd 'nee' zegt. Het is een ziekte. Niets lijkt te helpen, tot wanhoop van de koning. Alleen muziek, dat kan haar misschien genezen. Muziek van componisten zoals Mozart, Debussy en Chopin.

Na deze voorstelling ga je per bus naar het Hilton Hotel. Daar is eten klaargemaakt door kinderen van het Kinderkookkafé in Amsterdam. Twintig kinderkoks die de potten en pannen van de Hiltonkeuken mogen gebruiken.

Na het eten is het feest, dan speelt in de balzaal van het Hilton een salsaband voor kinderen, Samba Salad, het programma Bonte Bonje.