Simac maakt eerste halfjaar winstsprong

Simac uit Veldhoven, actief op het gebied van informatietechnologie en industriële elektronica, heeft in de eerste helft van dit jaar goed gepresteerd. Zowel omzet als winst gingen omhoog. De winst maakte een sprong met 45 procent naar 2 miljoen, terwijl de omzet met 50 procent toenam tot 119 miljoen.

Voor het gehele jaar verwacht de directie een omzetniveau van ongeveer 275 miljoen (1995: 173,8 miljoen). De winst zal zoals het er nu uitziet met ongeveer 30 procent toenemen ten opzichte van de 3,6 miljoen uit 1995. De omzetgroei in het eerste semester was voor ruim 80 procent autonoom. De sterkste groei trad op bij de distributie van informatietechnologieprodukten. De winstmarges binnen deze activiteit zijn echter gering. In industriële elektronica en de eigen produkten waren de resultaten bevredigend. Het aantal werknemers groeide met 20 procent tot ongeveer 500.