Rousseau: marathon Amsterdam

ROTTERDAM, 13 SEPT. De Belg Vincent Rousseau en de Nederlander Bert van Vlaanderen zijn de grootste publiekstrekkers tijdens de marathon van Amsterdam, die op 3 november wordt gelopen. De organisatie stelt de komende weken het deelnemersveld verder samen. De atletiekwedstrijd in de hoofdstad heeft als start- en finishplaats de Amsterdam Arena.

De wedstrijdleiding is dit jaar voor het eerst in handen van ex-atleet Jos Hermens, die zowel Rousseau als Van Vlaanderen wist te contracteren. Rousseau liep in 1995 bij de marathon van Berlijn een persoonlijk record van 2.07,19. Van Vlaanderen liep zijn beste tijd van 2.10,36 vorig jaar in Rotterdam.

Voor Van Vlaanderen is de marathon van Amsterdam de mogelijkheid eindelijk weer eens een snelle wedstrijd te lopen. Hij sukkelde de laatste jaren met blessures en moest in augustus '95 afzeggen voor de wereldkampioenschappen atletiek in Göteborg. Bij de Olympische Spelen in Atlanta stelde hij twee maanden geleden teleur met een 45ste plaats.