Ramsj

A.C. Duke and C.A. Tamse (ed.): Too mighty to be free; censorship and the press in Britain and the Netherlands Ingenaaid, Walburg Pers 1987, van ƒ 49,90 voor ƒ 6,90.

Steven Sterk Utrecht.

Bundel met 'papers' die gepresenteerd werden bij de negende Anglo-Dutch Historical Conference, gehouden in 1987 in Londen. Het zijn stuk voor stuk grondige artikelen over vierhonderd jaar perscensuur in Engeland en Nederland, met als leidraad de uitspraak van Napoleon dat drie vijandige kranten meer gevreesd moeten worden dan drieduizend bajonetten. Ook de bundels van de achtste en de tiende conferentie zijn bij Steven Sterk te vinden: State and trade, Government and the economy in Britain and the Netherlands since the middle ages (van ƒ 59,50 voor ƒ 12,50), en Clio's mirror, Historiography in Britain and the Netherlands (van ƒ 49,50 voor ƒ 9,90).

    • Henk Lagerwaard