Kinderen premier Papandreou erven geen geld

ATHENE, 13 SEPT. De in juni overleden Andreas Papandreou, oud-premier, heeft in zijn twee testamenten al zijn bezittingen nagelaten aan Dmitra Liani-Papandreou, zijn weduwe. Hij droeg in zijn testamenten zijn zoons op een “ethische schuld” in te lossen door zijn schoonzoon als “dief” aan de kaak te stellen.

Papandreou liet twee testamenten achter, die beide door een Atheense rechtbank geldig werden verklaard. Hij liet zijn drie zoons en zijn dochter alleen zijn “goede naam” na. Papandreou ging in de testamenten heftig ten keer tegen zijn schoonzoon, Theodoros Katsanevas, bij de komende parlementsverkiezingen kandidaat van Papandreou's partij, de PASOK (net als trouwens zijn zoon George, minister van Onderwijs). “Meneer Katsanevas is een schande voor de familie-Papandreou”, zo stelt de overleden premier in het testament. Hij beschuldigde Katsanevas van pogingen, zijn politieke erfenis over te nemen en van diefstal van privébezittingen, documenten, boeken en persoonlijke herinneringsstukken. “Mijn drie zoons hebben een ethische schuld, als voortzetters van de familietraditie: ze moeten de rol en het karakter van Theodoros Katsanevas openbaar maken en alle publieke en particuliere banden met hem verbreken”, aldus het testament. (AP)