Bonn daagt Brussel

BONN, 13 SEPT. Het conflict tussen de Duitse regering en de Europese Commissie over te veel betaalde staatssteun aan autofabrikant Volkswagen krijgt een vervolg voor de rechter. Bonn daagt de commissie voor het Europese Hof van Justitie in Luxemburg wegens de door Brussel opgelegde korting op die subisidie.

Minister van Economische Zaken Günter Rexrodt maakte de stap gisteren bekend. Volgens hem staat het besluit niet haaks op de Duitse pogingen om tot een vergelijk te komen met de commissie over het toekennen van overheidssteun voor projecten in de vroegere Oostduitse deelstaten. Intussen sleept de commissie op haar beurt de Duitse regering voor het Hof in Luxemburg, zoals eurocommissaris Van Miert van Concurrentiezaken onlangs aankondigde. Ondanks het afblazen van een kort geding wil hij via een klassieke procedure uitsluitsel. Het proces kan jaren duren. (DPA, AFP)