Vredespark

Het begon in Amsterdam op een school. Kinderen moesten opnoemen wat er zoal in Amsterdam te vinden is: huizen, winkels, tuinen, parken, bos, grachten, de dierentuin Artis en nog veel meer. En dat is eigenlijk 'het landschap van Amsterdam'. Kinderen zijn al die huizen, parken enz in het echt gaan maken, maar dan veel kleiner natuurlijk. Zoiets heet een maquette.

Toen kwamen ze op het idee om kinderen uit Australië, China, Amerika, Egypte, Chili, Japan en ex-Joegoslavië te vragen of zij ook met hun meesters en juffen mee wilden doen. Heel veel kinderen stuurden hun maquettes en tekeningen over al die bijzondere landschapen in hun land op en zo ontstond van al die inzendingen een landschapspark van de vrede (Peace Park op z'n Engels) te maken. Dit Peace Park is t/m eind september te zien in de Westergasfabriek in Amsterdam en wil je zelf nog meedoen dat kan: maak een maquette, tekening of schrijft iets en dat mag je dan zelf op de tentoonstelling zetten of fax en schrijf aan kinderen van een school in het buitenland. Peace Park op wo, za en zo van 13-18u, ma, di do en vr op afspraak in de Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8-10, Amsterdam. Toegang ƒ 3,- voor kinderen tot 12 jaar, daarboven ƒ 4,-. Inl 020-6222921 of 5974448.

    • Tonny Schoemaker