TUC: hogere minima

BLACKPOOL, 12 SEPT. De Britse vakbond TUC heeft gisteren op zijn jaarlijkse vergadering een motie aangenomen om het minimumloon onder een Labour-regering vast te stellen op 4,26 pond per uur. De Labourregering zou dit binnen een jaar na aantreden moeten verwezenlijken.

De huidige conservatieve regering blijft bij het standpunt dat een dergelijk minimumloon een miljoen banen zou kosten. Het uitvoerend lichaam van de vakbond, de algemene raad, heeft juist een verklaring goedgekeurd waarin zij stellen dat de vakbond, totdat de Labourregering daadwerkelijk gekozen is, geen verdere bedragen zou moeten noemen.

Labour heeft toegezegd dat zij een minimumloon zullen vaststellen, maar zij hebben nog geen bedragen genoemd. De partij wil een commissie oprichten waarin vakbonden, werkgevers en onafhankelijke expert plaats zouden moeten nemen. (Reuter)