NICOISE EIEREN

Gebruik voor dit warme lunchgerecht vier vuurvaste eenpersoons schaaltjes of één niet te grote, platte ronde schaal die in de oven kan worden gezet.

250 gram champignons

4 vleestomaten

1 teen knoflook

4 eieren

8 ansjovisfilets uit blik

10 zwarte olijven

1 eetlepel kappertjes

olijfolie

Bak de in plakjes gesneden, schoongeborstelde champignons in een beetje olijfolie knapperig en lichtbruin. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. meng er knoflook uit de knijper en wat zout door. Snijd de ontpitte olijven in plakjes. Smeer de schaaltjes in met olijfolie. Leg op de bodem wat stukjes tomaat. Daarop wat olijfplakjes en kappertjes. Op deze laag worden de gebakken champignons gelegd. Breek hierop de eieren. Garneer met ansjovisfilets. Zet de schaaltjes ongeveer 10 minuten - tot het eiwit is gestold - in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius.

    • Anne Scheepmaker