Fundmanager voelt zich zondebok

LONDEN, 12 SEPT. De Brit Peter Young, de vorige week door zijn werkgever Morgan Grenfell geschorste fondsbeheerder, is verongelijkt. Hij stelt in een vandaag gepubliceerd interview met de krant Daily Mirror dat de bank hem tot zondebok maakt. “Het lijkt erop dat ik alles verlies.”

Morgan Grenfell stuurde de 38-jarige Young naar huis na de ontdekking van onregelmatigheden in drie beleggingsfondsen, waarvan hij er twee beheerde. De Brit ontkent dat hij de risico's van zijn investeringen voor zijn superieuren geheim heeft gehouden. Hij zou juist alle moeite hebben getroost om ze in te wijden in het web van bedrijven waarin hij aandelen had gekocht.

Volgens Young kreeg hij alle vrijheid van de bank die maar al te blij was met de inkomsten. “Mensen geloven graag in wonderen en guru's. Ze kijken liever niet verder om die droom niet in het water te laten vallen.”

Morgan Grenfell, onderdeel van Duitslands grootste bank, Deutsche Bank, blijft intussen maar geld pompen in de fondsen die met een leegloop van beleggers te maken hebben. De fondsen waren voor Young's schorsing goed voor ruim 3,6 miljard gulden. Daaruit zou voor ruim 300 miljoen gulden zijn weggehaald. Er loopt een onderzoek door de Britse autoriteiten. (Reuter)