Vier debutanten bij Ajax tegen Auxerre

AUXERRE, 11 SEPT. Ajax speelt vanavond met vier debutanten tegen Auxerre in de eerste wedstrijd van de Champions League. Dat zijn de Argentijn Juan, de Braziliaan Santos, de Nigeriaan Babangida en de Nederlander Melchiot. De 19-jarige Melchiot heeft nog nooit een Europa-Cupwedstrijd gespeeld en stond ook in de Nederlandse competitie nog nooit in de basis bij Ajax. Hij vervangt Arnold Scholten, die door een dijbeenblessure niet kan spelen.

Trainer Louis van Gaal is door de vele blessures gedwongen tot noodoplossingen. Op de reservebank zitten vier spelers uit het tweede elftal: Turpijn, Willems, Gehring en Schulp. De vermoedelijke opstelling: Van der Sar; Santos, Frank de Boer, Melchiot en Bogarde; Juan, Litmanen en Musampa; Babangida, Ronald de Boer en Overmars.