Sprookjes thema boekenweek voor kinderen

AMSTERDAM, 11 SEPT. Het thema van de kinderboekenweek van dit jaar luidt 'Heksenketel', zo heeft de CPNB deze week bekendgemaakt. De kinderboekenweek duurt van 2 tot 12 oktober. Met het thema zal de aandacht worden gevestigd op sprookjes, mythen, sagen, legenden, fabels en volksverhalen.

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, De huiveringwekkende mythe van Perseus, is geschreven door Imme Dros, wordt geïllustreerd door Harrie Geelen en zal verschijnen in een oplage van 239.000 exemplaren. Het prentenboek van de Kinderboekenweek, De koning bakt een huis, gepubliceerd in een oplage van 82.000 exemplaren, werd getekend en geschreven door Annemarie van Haeringen. De CPNB maakte voorts bekend dat de verkoop van kinderboeken een-derde hoger ligt dan tot nu toe werd aangenomen. In 1995 werden door particulieren 4,6 miljoen kinderboeken aangeschaft.