Protest tegen opheffen subsidie OKEE

Foto: DEN HAAG - Ruim tweehonderd verstandelijk gehandicapten hebben gisteren op het Binnenhof gedemonstreerd. Ze boden Kamerleden een petitie inclusief elfhonderd handtekeningen aan met het verzoek om rijkssubsidie voor het twee jaar geleden opgerichte tijdschrift OKEE. Staatssecretaris Terpstra (Welzijn) is niet van plan de gevraagde 50.000 gulden subsidie te verlenen.

Het maandblad, een combinatie van amusement en informatie, heeft 2.500 abonnees. Gehandicapten werken er zelf aan mee. De kosten worden betaald uit abonnements- en donateursgelden, met steun van een aantal provincies, gemeenten en fondsen. De redactie zegt te vrezen dat met name een aantal fondsen de geldkraan dicht draait als het rijk geen begin maakt met financiële steun. Het was voor het eerst in de parlementaire geschiedenis dat verstandelijk gehandicapten op het Binnenhof demonstreerden. De petitie werd onder luid applaus in ontvangst genomen door voorzitter J. van Nieuwenhoven van de Kamercommissie voor Volksgezondheid. Zij beloofde dat de Kamerleden hun best voor de krant gaan doen. (Foto Roel Rozenburg)