Miljardenlening voor Argentinië

WASHINGTON, 11 SEPT. De Interamerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) verstrekt Argentinië dit en volgend jaar een lening van totaal 2,4 miljard dollar. Het geld is bedoeld voor het scheppen van werkgelegenheid, verhoging van de levenstandaard en efficiencyverbetering bij de sociale uitgaven.

Daarmee moet de concurrentiekracht van de Argentijnse economie worden vergroot. De lening is een van de grootste die de bank aan een land heeft verstrekt. Over de voorwaarden van het krediet hebben de Argentijnse autoritieiten en een delegatie van de ontwikkelingsbank gisteren in Buenos Aires overeenstemming bereikt. De bekendmaking volgt een dag nadat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) had laten weten akkoord te gaan met de nieuwe doelstellingen op de Argentijnse begroting. Het tekort over dit jaar mag van het IMF oplopen tot 6,0 miljard dollar. Eerder had het fonds een maximaal tekort van 2,5 miljard verlangd. (Reuter)