Immigratie Polen

GENÈVE, 11 SEPT. De overgang van centrale-planeconomie naar vrije-markteconomie heeft in Polen geleid tot een snelle toeneming van het aantal immigranten. Velen zijn goed opgeleid, hebben werkervaring en ondernemersaanleg, zo schrijft de Economische Commissie voor Europa (ECE) van de VN in haar jongste nummer van het International Migration Bulletin.

Ongeveer zeven op de tien immigranten in Polen van ouder dan vijftien jaar heeft een middelbareschool- of een vervolgopleiding afgerond. Hoewel het aantal personen dat Polen verlaat nog enkele malen groter is dan het aantal dat zich er vestigt, overtreft het aantal immigranten met een behoorlijk kennisniveau het aantal goed opgeleide emigranten. De immigranten zijn vaak Polen uit de VS, Canada en Duitsland, die in de jaren tachtig wegtrokken.