Hans Warren viert feest

MIDDELBURG, 11 SEPT. De Zeeuwse schrijver Hans Warren presenteert 13 september in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg zijn nieuwe werk Ik ging naar de Noordnol, natuurdagboek 1936-1942. Warren viert daarmee zijn 75ste verjaardag, zijn 50-jarig schrijverschap en zijn 45-jarig jubileum als literair criticus.

Op die dag is ook de officiële opening van de tentoonstelling rond zijn leven en werk. Die is in de Zeeuwse Bibliotheek en duurt tot en met 26 oktober. Gerrit Komrij spreekt de feestrede uit. De Zeeuwse gedeputeerde voor cultuur G. de Kok biedt Warren een Liber amicorum aan met bijdragen van onder anderen Alfred Kossmann, Brigitte Raskin, Joost Zwagerman en Boudewijn Büch.

Warren is vooral bekend door zijn geheime dagboeken. Daarin beschrijft hij zijn leven in de periode tussen 1942 en 1978. Warrens nieuwste boek gaat over de periode vóór 1942.