'Groeiers' denken aan notering op Damrak

DEN HAAG, 11 SEPT. De Nederlandse softwarebedrijven AND Software en PolyDoc, beide sinds kort in Londen genoteerd aan de AIM-beurs voor snelgroeiende bedrijven, overwegen een beursnotering in Amsterdam.

Dit heeft hoofd syndication R. Plischke van Rabobank-dochter Rabo Securities vanmorgen gezegd. Oprichter/bestuursvoorzitter B. Mence van PolyDoc bevestigde vanmorgen dat het softwarebedrijf uit Hoofddorp “nog dit jaar in notering wil komen” op de nog op te richten Nieuwe Markt Amsterdam voor jonge snelgroeiende ondernemingen. Ook directeur/oprichter H. Abbink van AND Software bevestigde vanmorgen dat er gesprekken lopen met de Rabobank “waarin wordt onderzocht of een beursnotering in Amsterdam op korte termijn tot de mogelijkheden behoort”. AND heeft nog geen keuze gemaakt tussen een reguliere notering op de Amsterdamse beurs of een plek op de nieuwe markt.

“AND is iets verder ontwikkeld dan PolyDoc”, zegt Plischke van Rabo Securities. Daarom zou AND volgens hem ook kunnen kiezen voor een notering op de bestaande beurs in Amsterdam. Het zou voor AND echter ook interessant kunnen zijn als eerste in notering te komen op de Nieuwe Markt Amsterdam. De Rabobank geniet nauwelijks bekendheid als bank voor de begeleiding van bedrijven naar de beurs. Volgens Plischke komt daarin verandering. “Wij praten met 7 à 8 bedrijven over een beursgang”, zegt hij.

PolyDoc kwam gisteren voor het eerst in notering op de Londense AIM (Alternative Investment Market). Ruim 4,6 miljoen aandelen PolyDoc werden geplaatst, waarvan tien procent bij Nederlandse beleggers. In de loop van de dag steeg de koers van het aandeel met 7 procent tot een slot van 69,5 pence.

    • Michiel van Nieuwstadt