Trainer Valencia zet Romario uit selectie

VALENCIA, 10 SEPT. Romario is gisteren door trainer Luis Aragones van Valencia uit de selectie verwijderd voor de UEFA-bekerwedstrijd van vanavond tegen Bayern München. De Braziliaanse voetballer heeft volgens de coach een conditie-achterstand. Bovendien is Aragones ontevreden over de inzet van de voormalige aanvaller van onder meer Barcelona en PSV.

Romario reageerde furieus op de uitsluiting. “De trainer of ik eruit”, zei de oud-international. “Ik ben geërgerd, ik ben hier om te spelen. Ik train harder dan ooit bij Valencia. Ik ben dertig, dus kan ik niet trainen met de intensiteit van een jongetje van twintig.” Later zwakte Romario zijn woorden af nadat het bestuur zich solidair had verklaard met trainer Aragones.

Valencia nam Romario deze zomer over van Flamengo op voorspraak van voorzitter Roig. “Het was een persoonlijke aankoop van de voorzitter tegen mijn wensen in”, aldus Aragones. “Namen tellen voor mij niet. Ik stel spelers op die bewijzen in conditie te zijn en dat is niet het geval met Romario.” Valencia verloor de eerste twee competitieduels van Racing Santander en Real Sociedad.