Sport7 wil met betere zenders in pakket A2000

AMSTERDAM, 10 SEPT. Sport7 weigert te worden opgenomen in het Amsterdamse 'pluspakket' als de kwaliteit daarvan niet verbetert. “Wij zijn tevreden met NBC Superchannel als partner, maar bij de overige zenders hebben wij onze bedenkingen,” aldus een woordvoerder van Sport7 vanochtend.

Op dit moment is Sport7 nog gratis te zien, maar vanaf 1 oktober verdwijnt de zender in de hoofdstad achter een decoder, tezamen met zes andere zenders waaronder behalve NBC ook het softporno-kanaal The Adult Channel en het Chinese station CNE. De kijker moet daarvoor 20 gulden per maand betalen. Volgens Sport7 zal er over doorgifte geen overeenkomst worden gesloten als het aanbod niet wordt verbeterd. “Wij willen de indruk vermijden dat mensen twee tientjes voor Sport7 moeten betalen” aldus de woordvoerder.

A2000-directeur Hans Wolfert zegt dat er al een contract ligt en vindt dat het kanaal “zich beter zorgen kan maken over de kwaliteit van de eigen zender”. Uitbreiding van het pluspakket zal pas in oktober worden aangekondigd. Daarbij denkt hij aan een kunstkanaal en een elektronische programmagids.