Pedofilie

Met verbijstering nam ik kennis van het artikeltje van de heer Heineman over het werk van Theo Sandfort in NRC HANDELSBLAD van 3 september. Heineman verkondigt een mening over een onderwerp waarvan hij kennelijk niet eens de moeite heeft genomen de literatuur goed bij te houden. Een “eenvoudig literatuuronderzoek” (zijn woorden!) zou hem immers geleerd hebben dat Theo Sandfort niet alleen een groot aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam heeft staan, maar er zelfs in 1988 op gepromoveerd is.

Als toenmalig eindredacteur van de reeks waarin 'Het belang van de ervaring. Over seksuele contacten in de vroege jeugdjaren en seksueel gedrag en beleven op latere leeftijd' verschenen is, weet ik toch tamelijk zeker dat dit boek in alle universiteitsbibliotheken aanwezig is. Dat het ook wetenschappelijk verantwoord is kan men met een gerust hart aan de promotoren overlaten.

    • Dr. Judith Schuyf
    • Taakgroep Homostudies