Kodak stoot deel van verkoop af

Het Amerikaanse concern Eastman Kodak doet een deel van zijn marketing, verkoop en serviceverlening van de hand. Voor 684 miljoen dollar neemt het Amerikaanse Danka Business Systems de betrokken delen van de kopieerapparaten en printers van Kodak over.

Danka wordt de grootste verkoper van Kodak-apparatuur. De onderneming, gevestigd in St. Petersburg in Florida, neemt 10.400 werknemers van Kodak over, van wie 6000 in de VS. In de Benelux gaat het om 420 mensen, voor wie Danka de werkgelegenheid garandeert.

De activiteiten die Kodak van de hand doet, waren vorig jaar goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar en een winst voor belastingen van twintig miljoen dollar. Danka krijgt door de overneming een jaaromzet van ongeveer 3,5 miljard dollar. Het is een snel groeiende onderneming op het gebied van kantoorapparatuur, actief in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Er werken nu 22.000 mensen.