Jalabert leider in Vuelta

ROTTERDAM, 10 SEPT. Laurent Jalabert is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. De Fransman, vorig jaar eindwinnaar, zegevierde gisteren in de derde etappe naar Albacete. Jalabert nam tevens het 'amarillo' over van de Italiaan Conte, die net als Rominger ruim zeven minuten verspeelde op de kopgroep. De Zwitser, drievoudig winnaar van de Vuelta, weet zich uitgeschakeld voor de eindzege.

Jalabert maakt gisteren gebruik van de ploegentactiek bij Once. De renners van de Spaanse teambaas Saiz bepaalden het tempo bij de beklimming van van de Puerto de Tordiga. Het peloton brak in stukken uiteen, Rominger en Conte waren de voornaamste achterblijvers. In de kopgroep had Jalabert onder anderen gezelschap van zijn Zwitserse ploeggenoot Zülle en de Spaanse favoriet Indurain. In de eindsprint was de Fransman net iets sneller dan de Italianen Lombardi en Baldato.

In het algemeen klassement heeft Jalabert 27 seconden voorsprong op Indurain, die tegen zijn zin moest opdraven in de Spaanse ronde. De vijfvoudig Tourwinnaar werd door zijn sponsor Banesto gesommeerd aan de start te verschijnen.