Ier treurt om weggooien lot

DUBLIN, 10 SEPT. Een Ier heeft vorige week een lot waarop hij ruim 6 miljoen gulden heeft gewonnen, per ongeluk weggegooid. Tot gisteren heeft hij zijn stommiteit verzwegen, in de hoop het lot terug te vinden op de plaatselijke vuilstortplaats.

Na de trekking op 28 augustus kwam niemand de hoofdprijs opeisen. Op de Ierse radio zei de man, een jonge acteur, dat hij samen met zijn vriendin dagenlang heeft rondgewroet op de afvalberg. Hij was daarbij wel wat kipperesten tegengekomen die hij tegelijk met het lot heeft weggegooid, maar hij vond geen spoor van het lot zelf. De plaatselijke overheid is bang dat de vuilstortplaats zal worden overspoeld met honderden mensen die vuil en stank zullen trotseren, in de hoop het winnende papiertje alsnog te vinden. (Reuter)